Print Friendly, PDF & Email

Så er det sagt…….

At kalde Thorning-regeringen en skuffelse vil være en underdrivelse.
Dagpengene og efterlønnen fik tæsk, der var brandudsalg af vores infrastruktur, folkeskolelærerne fik tæsk, syge og nedslidte fik også lige en tur, og for at det ikke skal være løgn, så lettede man da også lige på topskatten, mens man nu lige var i gang.


 

Den nuværende regering er en antisocial katastrofe, men en regering med Socialdemokratiet ved roret er præcis det samme.


 

Direktøren for stenrige Arla hykler, mens han fyrer løs

 
Arla står for mælkeprodukter fra kvæg, så opfører virksomheden sig ærligt talt lige nu mere som dumme svin:

For selv om den ualmindeligt vellønnede direktion i de forløbne måneder har haft travlt med at få plads til alle de milliarder af kroner, som mejerigiganten skovler ind, så har de også haft tid til at udarbejde en spareplan, som sender masser af folk på gaden.

Det er så usympatisk – og desværre et alt for typisk eksempel på en vulgærkapitalisme, hvor der kun tænkes på at maksimere overskuddet og aldrig på et socialt ansvar over for de ansatte, som har været med til at skaffe fremgangen.

FOR BARE TO MÅNEDER siden jublede Arlas ledelse over en ’rekordvækst’, som gav et ’løft i indtjeningen med 7,4 milliarder kroner’, og som Peter Tuborgh, administrerende direktør, kaldte et ’solidt år’ – men i dag meddelte samme direktør så, at 195 ansatte i hovedkvarteret i Aarhus (foruden en masse i udlandet) skal fyres

Ja, der står, at overskuddet sidste år var på 7,4 milliarder kroner – ud af en omsætning på 77,7 milliarder. Ja, milliarder, står der, ikke bare millioner. Og, ja, der står også, at der nu skal fyres 195 mennesker i Aarhus, som har knoklet for mejerigiganten.

Peter Tuborgh, direktøren, prøvede i dag at luske de usympatiske fyringer igennem med en pressemeddelelse med den neutrale overskrift ’Ændringer i globale virksomhedsfunktioner og osteproduktion i Storbritannien’, men den hoppede landets erhvervsjournalister ikke på.

Tuborgh, som selv rager mere end en million kroner til sig hver eneste måned – et beløb, der i øvrigt stiger hastigt uanset årsresultatet, som vi ved fra de forløbne år – kalder det klinisk for ’besparelser og effektiviseringer’.